Få boliglån selv om man har betalingsanmerkninger

Få innvilget boliglån til tross for betalingsanmerkninger

Man kan få innvilget lån til bolig, selv om man har hatt inkassosaker og pådratt seg betalingsanmerkninger. Inkassosaker er ubehagelige, men ikke så uvanlige å råke ut for. Har du først vært uheldig, er det viktig å finne en god løsning så snart som mulig. Her kan du lese om to måter å løse problemet på.

I utgangspunktet er banker og låneinstitusjoner tilbakeholdne med å innvilge boliglån til personer med betalingsanmerkninger. Årsaken er selvfølgelig at utlånerne vil sikre at de får pengene sine tilbake. De driver ikke veldedighet. Samtidig vet de at folks økonomi kan endre seg over tid. Dersom du var uheldig i fjor, kan det godt hende du blir en god kunde i banken i år. I skjæringspunktet mellom disse to faktorene, ligger løsningen for deg som trenger boliglån, men har betalingsanmerkninger.

Bli kvitt betalingsanmerkningene

Betalingsanmerkninger varer ikke evig. En effektiv måte å skaffe seg boliglån på, til tross for tidligere inkassosaker og betalingsanmerkninger, er å få fjernet anmerkningene. Å starte med blanke ark kan være mye lettere enn du tror. Ofte er løsningen bare en telefonsamtale unna. Dersom du for eksempel tar opp et mindre lån, og betaler beløpet du skylder i sin helhet, vil anmerkningen bli slettet. Flere låneinstitusjoner kan hjelpe deg med slike lån. Har du flere små gjeldsposter, er det alltid bedre å samle de på ett sted. Dette gir deg bedre oversikt, og gjelda blir lettere og billigere å betjene. Da kan du etterpå søke om boliglån. Banken vil se at du har fått orden på økonomien og er betalingsdyktig.

Få boliglån selv om du har hatt inkassosaker

Det finnes heldigvis banker og rådgivningselskaper som spesialiserer seg på å tilby boliglån til personer med betalingsanmerkning. De gjør i prinsippet det samme som i eksempelet over, bare at boliglånet inkluderes. Bankene vet at det er bedre for kunden å samle lån og gjeld i ett enkelt lån. Da får man lett oversikt og kan planlegge økonomien mye bedre. Dessuten er det stor sannsynlighet at du totalt sett får lavere månedlige utgifter. Dersom du har fast inntekt og kan stille med sikkerhet i fast eiendom, er denne typen boliglån ganske lett å få innvilget. Det som er helt sikkert er at å stikke hodet i sanden ikke hjelper. Å ta den ene telefonen for å få løst problemet, er mye enklere enn man ofte tror.
on 22:07 by Admin |   Edit