Hvordan få hjelp med inkasso

Hvis du enten har varsel om betalingsanmerkninger eller inkasso, så lønner det seg å ta tak i det med det samme. Det finnes flere steder man kan henvende seg for å få hjelp til å løse økonomiproblemene, og det er heller ikke alle som koster penger. Har du problemer med inkassokrav og mulighetene til å betale ned regninger og gjeld, kan det være fornuftig å søke om hjelp i kommunen der du bor. Alle kommuner i Norge skal kunne stille med gjeldsrådgivere, men for å ha krav på hjelp bør situasjonen være litt over middels alvorlig. Det er i hovedsak sosialtjenesten som bedriver denne hjelpeordningen.

Hvis du ikke får hjelp fra kommunen, finnes det også flere private selskaper som har spesialisert seg på gjeldsrådgivning. Her hjelper de til med å ta kontakt med alle kreditorer, og forsøker å komme til en enighet og nedbetaling av gjelden, samt å refinansiere smålånene inn til ett eneste lån hvis dette er mulig. Ettersom inkassogjeld er en dyr form for gjeld, både for kreditor (som ikke får pengene sine) og skyldneren, er det flere som er villige til å inngå forskjellige avtaler i forhold til en gunstigere nedbetaling, mot at de faktisk får en del av de pengene de har utestående.

Mange av selskapene som tilbyr hjelp til inkassolån, opererer også med en såkalt "no cure, no pay" løsning, noe som betyr at de kun tar betalt hvis de klarer å ordne en løsning for deg og dine økonomiproblemer. Provisjonen baker de etterpå inn i nedbetalingsplanen, slik at for deg så koster det så å si ingenting, i hvert fall ikke i forkant. Med en gunstig nedbetalingsavtale, vil dette være en meget god løsning på sikt, for å komme seg ut av alle problemene som inkasso og betalingsanmerkninger medfører. Lykke til.
on 08:14 by Admin |   Edit