Jeg har mye kredittkortgjeld

Kredittkortgjeld er noe av det dyreste man kan ha. Likevel er det svært mange som sliter med kredittkortgjeld, og da spesielt mange unge. Mye av grunnen til dette er at de har oversett alle varselsignalene. Dette er litt som å kjøre på rødt lys. Noen ganger går det bra, men når det først går galt så er du ille ute. Les mer om hvilke varselsignaler du bør se etter.

Hva gjør du når du sliter med kredittkortgjeld?

Det første varselsignalet er at man ikke har kontroll på forskjellen mellom et bankkort og et kredittkort. Et bankkort trekker pengene rett fra din bankkonto. Har du ikke penger, blir kortet avvist. Kredittkort er ikke knyttet til en bankkonto. Dette er et midlertidig lån som man får, så kommer regningen en gang i måneden. Noen kort er en kombinasjon av bankkort og kredittkort. Enkelt sagt: hver gang du trekker kredittkortet låner du penger av banken. Dette er som regel rentefritt den første måneden, men så kommer smellen.

Flere varseltegn


Det andre varseltegnet på at du sliter med kredittkortgjeld er er at du ikke klarer å betale hele kredittkort regningen når den kommer. Dette bør få alarmklokkene til å ringe og kortet bør legges i en låst skuff til regningen er betalt. En liten sum vil vokse overraskende fort grunnet den høye renten på kredittkortgjeld.

Hvis du bruker et kredittkort for å betale ned på et annet, bør du øyeblikkelig søke økonomisk rådgiving. Da er det ikke lenger et spørsmål om du sliter med kredittkortgjeld, men et spørsmål om hvor ille det er. Det samme gjelder om du har brukt opp maks kreditt på alle kortene og du får avslag på søknader om nye kredittkort.

Hva kan du gjøre?

Har du overhørt alle varselsignalene og du sliter med kredittkortgjeld, er ikke alt håp ute. Det første du gjør er å kvitte deg med alle fysiske kredittkort. Deretter bør du refinansiere din gjeld og gjerne samle dine smålån til ett større lån, det lønner seg. Så må du lage deg et strengt budsjett, hvor du kutter ned på alt som ikke er livsviktig. Det siste du må gjøre er å kontakte kredittkortselskapene og høre om du kan til en betalingsplan slik at du ikke drukner i renter. Dette siste kan du slippe unna om du har fått til en refinansiering, ettersom din nye långiver gjerne gir deg en bedre nedbetalingsplan enn du tidligere hadde.

Dessverre må du kanskje forvente å ha det tungt økonomisk i flere år hvis du først sliter med kredittkortgjeld. Så følg med på varselsignalene og ta kontroll over din økonomi!

on 10:58 by Admin |   Edit