Søke inkassolån med medsøker

Av og til får man ikke lån når man søker alene. Hvis du inkluderer en medsøker i lånesøknaden, er sjansene mye større for at lånet innvilges. Du kan ta med hvem som helst i søknaden, men husk bare på å spør om det er i orden først. Dere står da begge ansvarlige for tilbakebetalingen av lånet. For å gjøre letingen litt enklere, har vi en stor oversikt over forbrukslån uten sikkerhet i Norge, hvor man kan søke om lån med en medsøker. Husk det er kostnadsfritt å søke.

Det er mange grunner til at et lån ikke blir helt som du vil ha det. Bankene må forholde seg til strenge retningslinjer og ofte kan det virke som om de ikke helt har forståelse for menneskelige forhold alle har opplevd. En glemt betaling på grunn av noe helt uskyldig eller at banken synes du er for ung for å låne samt mange andre grunner, kan resultere i avvist lån eller redusert lånebeløp. Heldigvis finnes det alltid løsninger. En av de enkleste og tryggeste alternativene er å dele kredittverdigheten og ansvaret med en annen person – det kan være et familiemedlem eller en god venn – så du kan få midlene du trenger til å realisere drømmene dine.

Del ansvaret med noen
. Her i Norge er vi heldige nok til at de aller fleste får en relativt god kredittverdighet uten å måtte jobbe hardt med å forbedre den. Når det kommer til høyere beløp, derimot, er ikke saken alltid like lett. Og å finne det perfekte lånet for deg kan bety at du må finne noen å samarbeide med for å oppfylle kravene banken stiller. Å søke inkassolån med en medsøker betyr enkelt og greit at ansvaret for lånet blir delt, så bankens krav lettere blir oppfylt. Hvis den ene av partene har inkasso, er det viktig at den andre ikke har det, for å veie opp for inkassokravet.

Mange møter på denne typen ansvarsdeling allerede første gangen de flytter ut hjemmefra, når de får foreldrene til å være med på å skrive under på leiekontrakten på deres første hybel/leilighet. Når det kommer til lån er det ikke mye som er annerledes. Hovedforskjellen er at et lånebeløp er mer variabelt enn et hjem; en medsøker kan gjøre at lånet innvilges, men også både øke beløpet som kan lånes og gi lavere rente på lånet.

Det finnes alltid en risiko for medsøkeren når dere tar et forbrukslån uten sikkerhet. Medsøkeren får selvsagt også medansvar for at lånet tilbakebetales. Betaler du ikke avdrag i tide, får medsøker samme betalingsanmerkninger som du får. Derfor er det viktig at du gjør personen du søker sammen med klar over risikoen. Det er en god idé å lage et nøye budsjett på forhånd, for å overbevise medsøkeren om at du tar tilliten deres seriøst. I verste fall vil medsøker stilles til ansvar for å betale tilbake lånet på dine vegne – noe som vil veie tungt på samvittigheten din.

Samle ressursene dere har og det åpner seg større muligheter for begge to. Muligheten til å søke om lån med delt ansvar er en flott mulighet bankene gir oss til å oppnå noe vi ikke kunne greid alene. Selv på lån du kunne fått innvilget på egenhånd, får du sammen med medsøker muligheten til å redusere avdragsbeløpene, gjøre renten lavere og du kan få et høyere lånebeløp. I tillegg er det en hyggelig og solidarisk måte å minne oss på at vi står sterkere sammen. Søk et lån med en medsøker i dag, og sjansene for innvilgelse øker betraktelig.

Når du søker om et lån uten sikkerhet eller et forbrukslån som det populært kalles, kan dette benyttes til hva du måtte ønske. Lånerammen ligger normalt sett mellom 10.000 kroner og helt opp til 600.000 kroner. Det kan være viktig å være klar over at renten på usikrede lån er en god del høyere enn lån med sikkerhet, og at det kan være fornuftig å sette opp en plan på hvordan lånet skal tilbakebetales før pengene utbetales. Som regel har man muligheten til å velge en nedbetalingsplan på inntil 5 år, men det gis opp til 10 års nedbetaling for større beløp over 350.000 kroner i noen tilfeller.

Det koster aldri noe ekstra å betale inn hele eller deler av lånet tidligere enn hva som opprinnelig ble avtalt, og dette vil du kunne spare en god del penger på i forhold til rentekostnader. Sett derfor ikke avtaletiden altfor kort slik at det blir på grensen til hva din økonomi tåler, men betaler heller inn ekstra i perioder hvor økonomien er bedre stillt. Dette er det en fordel om dere er enige om på forhånd, siden begge to står ansvarlige for lånet når en medsøker er tillagt. En skriftlig avtale eller kontrakt mellom 2 venner er absolutt ikke uvanlig, og dette sikrer bare begge parter når dere låner penger sammen. En medlåntaker på forbrukslånet skal jo ikke føre til uvennskap, men heller en enklere vei til innvilgelse av lånet.

on 10:35 by Admin |   Edit