Refinansiering med sikkerhet

Hvis du har flere lån som har gått til inkasso, vil du sikkert forsøke å få på plass en refinansiering av disse. Men du har kanskje forsøkt en rekke plasser uten å få godkjent din søknad? Problemet som mange støter på når det kommer til refinansiering med inkasso, er at de søker om lån uten sikkerhet, og da setter inkassokravet stopp for søknaden. Dette gjelder også hvis du har betalingsanmerkninger, men det finnes noen muligheter selv for deg som har inkasso. Hemmeligheten ligger i å søke om refinansiering med sikkerhet. Som sikkerhet må du da stille fast eiendom, enten en leilighet et hus eller også en fritidsbolig kan bli akseptert som sikkerhet for lånet.

Fast eiendom som sikkerhet


Årsaken til at dette lar seg gjøre er temmelig enkel men også litt skummel for noen. Långiverene ser nemlig på deg som har inkasso, som en større risiko en søkere uten anmerkninger. Men noen spesialister har valgt å innvilge lån til personer med inkasso, hvis du stiller sikkerhet i fast eiendom. Dette kan kanskje være den løsningen som du har sett etter, ettersom det gir en mulighet til å få samlet alle lånene og eller finansieringene du har, og kunne få en lavere rente totalt sett. Dette gjør ofte at man får muligheten til å komme seg ovenpå igjen økonomisk, men denne fordelen kommer ikke helt uten en hake.

Det er jo slik at når du setter huset som sikkerhet for refinansieringen, så ryker også huset hvis du ikke gjør opp for deg. Denne baugen blir for noen hengende over hodet som en liten skrekk og advarsel, men klarer du avdragene har du tross alt ingen ting og frykte, men det er klart det er en ekstra risiko og inneha. Sett derfor opp et grundig budsjett før du går for denne løsningen! Du bør være rimelig sikker på at dette går i orden, før du satser eiendommen din på å komme deg ut av det økonomiske uføret.

Husk også på at om det er betalingsanmerkninger som gjør at en vanlig refinansiering ikke går i gjennom, så skal en anmerkning slettes med en gang når den er gjort opp. Så du bør alltid prioritere å bli kvitt eventuelle betalingsanmerkninger først, bruk gjerne noe som kalles snøballmetoden, hvor du tar tak i de lån med den høyeste renten først, det er de som koster deg mest penger. Hvis du klarer å få bort anmerkningene dine kan du igjen søke om en vanlig refinansiering, ellers så er mulighetene dine størst hvis du kan stille med sikkerhet i bolig.

Hvilke andre muligheter finnes?


Hvis du ikke har fast eiendom du kan bruke som sikkerhet for lånet, ser det litt mørkere ut. Men noen muligheter finnes! Hvis du kan søke om refinansieringen sammen med noen, kan långiveren velge å legge størst vekt på medsøkeren, men du skaffer deg da et avhengighetsforhold til den personen du søker sammen med. Dette kan uansett være en god løsning, men bør kanskje bare gjennomføres med nær familie eller en partner. Det er uansett ingen garanti at det blir innvilget med en medsøker, men det er tross alt gratis å sende inn en søknad, så det er jo bare å prøve. Noen långivere er ikke så strenge med inkasso eller betalingsanmerkninger, men dette gjelder stort sett utlånere av smålån med høyere rente, så denne muligheten er kanskje ikke den beste å anbefale, hvis du allerede har pådratt deg inkasso.
on 11:09 by Admin |   Edit