Inkassolån uten sikkerhet

Du tenker kanskje at det ikke er mulig å skaffe seg et inkassolån uten sikkerhet, eller altså et lån uten sikkerhet om man har inkasso eller betalingsanmerkninger. Dette er egentlig både rett og feil på en gang, for det er mulig å få innvilget lån med inkasso, men det gjelder å vite hvor man skal henvende seg for å få gjennomført dette.

I utgangspunktet så er de to ordene inkasso og lån ikke de beste vennene, ettersom inkasso er noe man som regel får når man ikke har betalt lånet sitt, men det kan selvsagt også skyldes andre årsaker, som absolutt ikke har noe med lånefinansiering å gjøre. Et inkassokrav kan komme fra noe så i utgangspunktet uskyldig som en liten regning eller en betalingsavtale som ble bortglemt eller oversett. Kanskje noe som forsvant i posten ved flytting og man ikke fikk endret adressen, kanskje var det andre årsaker, men poenget er at det er fortere gjort enn hva man kanskje tror å havne med inkasso krav hengende over seg.


Inkasso lån uten sikkerhet


Men tilbake til den opprinnelige problemstillingen, hvordan skaffe seg et inkassolån uten sikkerhet. Først og fremst gjelder det kanskje å finne ut om det gjelder et lån med eller uten sikkerhet, for selv om dette kanskje virker litt svart / hvitt, så er forskjellen på disse lånetypene ikke så enkle som det mange virker å tro. Et forbrukslån uten sikkerhet er egentlig bare en betegnelse på at det ikke er noe som er pantsatt i noe spesifikt, som et boliglån eller et båtlån tilsier. Men det betyr jo ikke at man slipper unna hvis man ikke betaler, nei tvert i mot.

Betaler man ikke ned på båtlånet, så tar jo banken kort forklart tilbake båten, og selger den for å drive inn de utestående pengene. Selv om prosedyren ikke er så enkel. Men med et lån uten noen sikkerhet, så er det jo i utgangspunktet ingenting for banken å ta tilbake for å selge, dermed må de finne noe som har en verdi, som deretter kan selges for å inndrive de utestående pengene, det kan jo være alt fra bil og båt til  bolig eller noe annet som eier, som har en verdi. Dermed er jo egentlig også denne låneformen med sikkerhet, det er bare det at den (sikkerheten) ikke er bestemt på forhånd.

Og her kommer inkasso inn i bildet. På grunn av at bankene ikke går rundt å banker på dører med et balltre å hånda for å skaffe seg utestående penger, så sender de over kravene til inkassoselskaper, som har som jobb å drive inn utestående gjeld. De har heller ikke balltre, men benytter noe som er langt mer effektivt og denne kalles for namsmannen. Denne personen som jobber for kommunen, kan nemlig ta beslag i hva du måtte ha av verdier, eller automatisk trekke penger fra din lønnskonto for å dekke inn gjelden din, inklusive ganske dyre inkassosalærer og renter. Men, nok om å forklare litt om hvordan dette fungerer, hvordan får man innvilget lånet?

Den vanligste typen av finansiering aller lån man skaffer seg med anmerkninger eller inkasso er typen av refinansiering eller et omstartslån som mange selskaper velger å kalle det. Dette betyr at man tar opp ett nytt lån, som først og fremst skal betale ut all gammel gjeld, slette alle gamle anmerkninger og inkassokrav, for deretter å begynne med kall det for blanke ark, eller en helt ny økonomisk start.

For å få innvilget et slikt inkassolån er det to faktorer seg er av ytterst betydning og de kan summeres opp som fast inntekt og fast eiendom. Har du ikke engang en av disse, blir dette veldig vanskelig, men kan du vise til både en fast inntekt av en viss størrelse og en fast eiendom som du eier enten alene eller sammen med noen er mulighetene relativt gode. Men, det er klart at det i sluttenden er banken du ønsker å gjennomføre dette hos som vurderer din situasjon og tar beslutningen om du får inkassolånet eller ikke, men ettersom det ikke koster noenting å søke, så har du ikke all verdens å tape på å sende inn en lånesøknad online.
on 14:37 by Admin |   Edit