Kan jeg få refinansiering?

Mange som har flere enn ett lån stiller seg ofte spørsmålet: kan jeg få en refinansiering. Og det er et ganske fornuftig spørsmål å stille seg, ettersom med flere smålån og muligens kredittkort, skal du ikke se bort i fra du betaler alt for mye i renter og avgifter.
 

Et kjapp sammenligning av långivere som tilbyr refinansiering, viser nemlig at dyre smålån og kredittkort med høy rente ofte skaper unødvendige utgifter for innehaveren, og det er også slike dyre lån som er den største grunnen til at en del personer pådrar seg betalingsanmerkninger og inkassogjeld. Og for å gå tilbake til det opprinnelige spørsmålet, så er svaret stort sett ja, du kan få en refinansiering, hvis du ikke allerede har kommet dithen, at du har fått inkassokrav. Da stiller nemlig saken seg litt annerledes, men det kan du lese mer om her. Hvis du derimot ikke har noen betalingsanmerkninger eller krav som har gått til inkasso, kreves det i utgangspunktet kun noen andre faktorer som må være på plass.For det første så krever bankene som tilbyr refinansieringslån at du har en registrert årsinntekt. Kravet om inntekt kan variere noe fra bank til bank, men hvis du tjener minst 200.000 kroner i året, pleier det å holde for de fleste bankene, men du er ikke i mål enda. 

De ser også på alder når det kommer inn en søknad. I utgangspunktet må man være myndig før man i det hele tatt kan søke, men på grunn av at myndighetene i Norge i de siste årene, har satt strengere og strengere krav rundt lån, så har mange valgt en nedre aldersgrense på 25 år.

Også bosted spiller inn før din lånesøknad innvilges. I utgangspunktet kreves det at du er bosatt i Norge, men en hypping endring av din adresse den siste tiden, kan spille negativt inn. En bank som skal gi deg et refinansieringslån, ønsker i utgangspunktet at søkeren har et så stabil liv- og arbeidssituasjon som mulig, men som sagt, du må i alle fall bo i Norge.

Og som nevnt hvis du har enten betalingsanmerkninger eller inkasso, må du se deg om etter spesialister på denne typen av lån. Du kan følge lenken over her for å lese mer om dette, hvis du er i en slik situasjon.
En viktig ting å være klar over, er at selv om du føler at du oppfyller de nevnte kravene, er det fortsatt ikke sikkert at banken tilbyr deg et nytt lån. Dette er retningslinjer som er utformet for å sile ut en viss kundegruppe, men banken står fritt til å vurdere kredittsjekken, slik at du muligens ikke får noe gunstig tilbud om du ikke har noen, det vi kan kalle for en god og sikker økonomisk situasjon. Men, fordelen er jo at det er kostnadsfritt å sende avgårde en lånesøknad, slik at du må nesten prøve for å finne ut hvilke tilbud du kan oppdrive.

For normale forbrukslån og smålån, er nedbetalingstiden per i dag på inntil 5 år, men for lån til refinansiering kan man fortsatt kunne velge en nedbetalingsperiode på inntil 15 år. Dette er fordi beløpet ofte er noe større når det dreier seg om samling av smålån og refinansiering, og fordi man da kan trenge noe lengre tid på å bli ferdig med alle nedbetalinger. Men selv om du har muligheten til å velge en lang periode på nedbetalingen, vil det alltid lønne seg å bli ferdig med dette så raskt som mulig. Selv om du oppnår lavere rente på ditt nye lån, er stort sett rentene fortsatt høye, så legg til litt innsats i å bli gjeldfri så raskt det lar seg gjøre.

on 09:32 by Admin |   Edit