Samle kredittkortgjeld

Kredittkortgjelden kan fort bli ganske stor, noe som kan få store konsekvenser for din økonomiske hverdag. Alle kan fort oppleve dette, og dessverre kan det bli en relativt dyr lærepenger, for rentene på kredittkortgjeld er ofte mange prosentpoeng over vanlige lånerenter. Les videre for mer informasjon om å samle kredittkortgjeld. 


Få et økonomisk pusterom ved å samle kredittkortgjelden


Det første man må gjøre når man har fått en kredittkortgjeld er å legge vekk kredittkortet. Så må man sette seg ned og få en oversikt over hvor stor gjelden er. Har du flere kredittkort, må du få tak i bankutskriften fra hver enkelt. Så må du sette opp et budsjett. Dette skal inkludere alt du har av faste utgifter og penger til mat. Det er dette budsjettet du tar med deg til banken slik at de kan se hva du kan klare å betale i måneden. Så vær nøktern, men ikke sett deg umulige mål. 

Hva menes med å samle kredittkortgjelden?

Når man samler kredittkortgjelden hos en finansinstitusjon betyr dette at alle smålånene betales ned og man står igjen med et stort lån. Vanligvis fikser banken eller finansselskapet dette.  Siden man står igjen med et stort lån istedenfor mange små, vil banken kunne gi noe bedre rente og bedre betingelser. Alt dette er avhengig av hvor stor den samlede kredittkortgjelden er og ikke minst, hvor lenge du har hatt den. I noen tilfeller vil du måtte betale akkurat det samme i måneden som du gjorde før du samlet kredittkortgjelden. Likevel vil det lønne seg fordi man får en aktør å forholde seg til, noe som gjør det lettere å sette oppe en betalingsplan.

Den beste løsningen er å unngå kredittkortgjeld


Det er lett å fange i kredittkortgjeld fellene fordi kjøpepresset er så høyt. Spesielt gjelder dette for de yngre. Derfor er det svært viktig at man hele tiden husker at et kredittkort er et kortsiktig lån. Kanskje man da vil tenke seg om både to og tre ganger før man kjøper en ny bukse, bluse eller den siste teknologiske dingsen. Hvis det kommer en måned hvor du ikke klarer å betale hele regningen, må du la kredittkortet ligge hjemme inntil du har betalt hele. For selv om man kan samle kredittkortgjeld og få litt bedre betingelser, vil man slite med gjelden i årevis. Ta kontroll over din økonomiske hverdag og ta kontakt med en finanskonsulent før problemet vokser deg over hodet. Søknader om refinansiering er uforpliktende og du kan søke fra flere for å få det beste tilbudet.

on 13:18 by Admin |   Edit