Hvordan samle smålån?

Det er enklere enn du tror å samle smålån, men hvis du ikke helt vet hvor du skal begynne, kan det virke vanskeligere enn det faktisk er. Mange lurer på hvordan samle smålån, ettersom de har pådratt seg noen lån, finansieringer eller kredittkort med en ganske dyr rentesats eller avbetalingsplan. Og det er klart at man helst vil ha disse så billige som mulig. Dyre renter er ofte den største årsaken til at man ikke kommer seg ut av et økonomisk uføre, så det gjelder å komme i gang med det samme, hvis du vil få tak i noen billigere løsninger for dine utgifter.
 

Men, tilbake til innledningen. Hvordan bør du helst gå fram for å samle dyr gjeld? Det første du må gjøre er å skaffe deg en grundig og god oversikt over all gjeld som du betaler ned på i dag. Ikke hopp over noe, men gjør en grundig research. Gå inn på nettbanken din, og finn alle utgående transaksjoner i hele 2018. Kanskje trekkes noen fra andre kontoer, som en kredittkort-konto som du ikke ser i den vanlige nettbanken din? Du må i hvert fall skaffe deg all nødvendig informasjon til å begynne med, ellerså så kan noe av jobben vise seg å være bortkastet i ettertid. Når du har skaffet deg en total oversikt over all gjeld du har, kan du gå videre til trinn to.



Når du nå har innhentet info om all smågjelden du har, kan du begynne å sende inn en eller flere søknader om refinansiering. Hvis du for eksempel har to smålån på totalt 60.000 kroner og noen kredittkort hvor du skylder 35.000 kroner tilsammen, kan du søke om en refinansiering på 95.000 kroner, for å med en gang betale ut alt du skylder. Her er det to ting som er viktig, men vi kommer tilbake til det siste i trinn tre. Det første er å ikke låne mer enn du faktisk har behov for. Med en gjeld som nevnt her på 95.000 er det såklart fristende å søke om 100.000 bare sånn at du skal ha litt ekstra, men ikke gjør det! De 5.000 kronene ekstra utgjør mye penger, slik at den økonomiske fordelen som du skal ha med å refinansiere smålånene, fort forsvinner hvis du sløser bort 5.000 kroner.



Når du sender inn søknader, må du være klar over en ting. Bankene som tilbyr refinansering, vurderer din søknad på forskjellige måter. Slik at de tilbudene du får kan variere når det kommer til hvilken rente du tilbys. Du er såklart på jakt etter det billigste tilbudet, så det vil ofte være lønnsomt å sammenligne så mange banker og selskap som mulig. Ettersom det ikke koster noe mer enn litt tid å sende inn en slik søknad, bør du avsette litt tid til å gjøre dette. Du finner en stor oversikt ved å følge linken over her, og sparer fort noen ekstra kroner ved å sjekke så mange som mulig. Når du har funnet det beste og billigste alternativet, aksepterer du avtalen og lånet blir behandlet og til slutt utbetalt.



Når lånet er godkjent og pengene utbetalt er det som nevnt en ting som er utrolig viktig for deg å gjøre. For her må må du betale ut alt du skylder med en gang, og ikke vente litt med noe. Venter du, er risikoen stor for at du glemmer det og vinninga går opp i spinninga som man sier, du vil fortsette med de dyre rentene, og i tillegg ha enda et lån og betale på. Og i tillegg til det finnes det en stor risk for at du bruker opp pengene underveis, slik at hele planen faller sammen. 

Det skal jo ikke være en rask løsning til å få litt ekstra penger, men en langsiktig plan som skal bedre din økonomi på sikt.



Med en ny avtale i orden, har du nå kun en långiver å forholde deg til og kun et fast beløp å betale inn hver måned. Får du litt ekstra penger til over i en periode, kan du uten ekstra gebyr betale inn litt ekstra på lånet. Dette vil være mye mer fornuftig enn å sette de inn på en sparekonto, ettersom renten på en sparekonto i dag ikke er noe særlig, og selv med en ny refinansiering på plass, vil renten på lånet ditt være mye høyere enn hva du vil få via en sparekonto i en ordinær bank. Lykke til!

on 13:22 by Admin |   Edit